søndag 31. august 2014

Tove: Figueira da Foz til Nazare 

30 aug.
I går, endelig, fant vi en Indisk restaurant. Det var en i Porto også, men den var sommerstengt. Vår vanlige flaks. Jeg har savnet en siden Drøbaksundet. Og maten nedover Frankrike og Spania  har vært ganske ensformig, for oss som ikke er så glad i all slags sjømat. Alle restauranter har akkurat den samme maten på menyen. Når det gjelder kjøtt, så får man bare kalvefile, svin eller entrecote. Aldri en indrefilet å finne langs kysten. Så vi får ofte bedre mat hvis vi lager sjøl, men ellers er det jo koselig å gå ut, også da.

Her, i Figueira da Foz, traff vi et norsk par til. Marit og Trond på båten Manta fra Molde. De skulle være i Middelhavet noen år. Da legger de båten i havn om vinteren.  Det er veldig mange svensker og nederlendere på tur, men vi har bare truffet 4 norske båter. 

Ellers var det en skvulpete seilas til Nazare. Urolige Atlanterhavsdønninger. Og når det ikke er så mye vind, blir det ofte mere urolig i dønningene. Vi fikk seilt litt, men den siste timen måtte vi bruke motor for å komme frem. Vi brukte 8 timer på 35 nautiske mil. Ikke veldig raskt.
Men vi fikk 6 makreller på veien, som vi stekte til middag. Noen av dem, var det måkene som oppdaget på snøret før oss. Når de begynte å kretse over snøret, skjønte vi at vi hadde fått fisk.

Her i Nazare ligger det 4 svenske gjestebåter, 1 ukjent nasjonalitet, og oss. Ellers mest fastboende. Og fiskebåter.  Dem er det alltid mange av. Men stille og rolig var det her. Vi har som regel sovet veldig godt om natta, selv når vi ligger på anker. Ankring synes vi ofte er veldig koselig. Især hvis det er fint vær. Da er det lettere å kose seg med været og bade. Vi har fått badet noen ganger, men da må vi passe på de gangene vannet har fått litt temperatur.

Når det er fjære, er det alltid fullt på strendene av folk som plukker hvite skjell. Til egen mat for det meste, tror vi. 

31.aug.
Nazare er en veldig liten havn, byen ser ut til å være et stykke unna. Vi synes ikke det er så fristende å være her, så vi drar videre nå. Det er ikke meldt noe vind de neste dagene, så vi må vel gå på motor. Det hater Stein. Vi seiler jo alltid når vi kan. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar