mandag 18. august 2014


Stein:

8-17.aug 2014

Tilværelsen er ganske annerledes enn før vi ankom Spania. Siden siste blogginnlegg har vi oppholdt oss bare 2 steder. Vi ankom stedet med det spennende navnet A Pobra Do Caraminal 7.august. Regn og vind var varslet, og vi ønsket oss noen dager i litt ly for vind og svell. La oss på svai. Gjøremålslista er jo langt fra eliminert, så det var en anledning til å få noe unna der. Ellers var det greit å ta tilværelsen noenlunde med ro og besøke cafeene om kvelden. Matfestival var det også, med ekstra mye folk i gatene.

Dagene går fort synes vi, kanskje begynner vi å bli offer for langseilingsyndromet hvor man ikke rekker så mye på en dag. Vi ble hele seks netter i Pobra, da var perioden med en del gråvær og regn over. Så vi tok peiling på neste ria sør for oss, Ria de Pontevedra. Disse rias er fulle av store skjelldyrkingsflåter, etter sigende over 3000 stykker i den største fjorden alene. De er heldigvis organisert i faste områder, så det går greit å unngå dem i dagslys.

Combarro ble neste stopp. Akkurat som småstedene langs sørlandskysten og på den svenske Vestkusten ligner hverandre, så er det samme sak langs kysten i Galicia. Men Combarro har en sjarmerende gammel bydel med trange smug og masse trange spisesteder. Naturlig nok veldig populært, og mange gjester. Litt badeliv ble det endelig en dag også når varmen kom. Imidlertid, etter et vindfullt døgn var vanntemperaturen plutselig tilbake til 15-16 grader igjen. Det ble 4 døgn i Combarro.

Vi legger etter hvert ut noen filmsnutter i dette innlegget. Det krever mye bedre internettlinjer enn de vi har pr telefon og via litt snoking fra svaiposisjon, så derfor avventer vi litt.

Som nevnt er hverdagen nå roligere, og det er ikke alltid så mye å melde.

Fiksing av ting, en del av hverdagen. Her kampen mot en gjenstridig skriver.



Familiens guru på IT mener at videoene er mer tilgjengelige på Youtube. Så vi prøver noen linker dit for et par videosnutter.


Fra matfestivalen i Pobra. (vi tok ribs i stedet...)

Grilla grisetryne

Trangt i gamlebyen:

Gamlebyen Combarro

6 kommentarer:

  1. Ser jo ut som at dere har det bra, fin blogg, vi følger med så bare legg ut mye bilder, nå dere har godt nett. :)

    SvarSlett
  2. Hei Geir Ove, velkommen til bloggen vår! Vi har ikke spredt den via store sosiale medieplattformer, vi synes vel at det er greit at de som er interessert i slikt stoff velger å klikke seg inn selv. Du som går for å være durkdreven i nettsøk finner vel uansett det meste av seilkatamaranstoff. Vi prøver å oppdatere litt jevnlig, men skikkelig bredbånd er ikke så ofte tilgjengelig for oss som er mye på svai.

    SvarSlett
  3. Hei , fin blogg . Marecat ligger i Amsterdam for vinteren , er nede og seiler i området med ujevne mellomrom.
    Følger etter til våren, ruten er til Gibraltar og til venstre.Har tenkt å ikke krysse Biscaya, men somle så godt som mulig .Hva er ruten deres?

    SvarSlett
  4. Amsterdam? Er det oppgraderinger på gang på Marecat da?

    Somle så mye som mulig er en meget god plan. Vi sto på litt sørover for å komme til Spania og varmen, men som nevnt i bloggen så er dette langt fra Middelhavet mht temperaturer og klima. Ser man bort fra badetemperaturer har vi jo hatt jevnt ganske behagelige temperaturer, men heller ikke mer. Så da er det vel like bra å ta seg god tid lenger nord også hvis man kan.

    Vi skal til Lisboa og så halvt høyre dersom vi ikke driver innom Algarve. Mest sannsynlig via Madeira og så Kanari.

    Brukte dere en del av sommeren til å seile til Amsterdam?

    Stein

    SvarSlett
  5. Hei igjen, vi ligger hos Rhebergen Multihull midt i Amsterdam,seilte ned i ferien med mange stopp og gjennom Standing mast route. Skal installere store do tanker i begge bauger og nye slanger + alle skroggjennomføringer.
    Nye rorlagre og drevbelger.Noen mindre glassfiberreparasjoner også.Skal også fikse mye annet småtteri.Dessuten er det på tide å sjekke bele riggen grundig.Når dere kommer til Portugal så ville jeg besøkt Porto ligger en marina ved innløpet som ser bra ut byen er veldig flott.Har ogå vært og besøkt kjente i Riveiro lengre syd, Ligger en godt beskyttet havn ganske langt inne hvor jeg har sett tyske og franske lystbåter.

    SvarSlett
  6. Hei , mente å skrive Aveiro i Porugal- et godt stykke inne i fra kysten, men trygg havn.

    SvarSlett