lørdag 6. september 2014

Stein:

30.aug-05.sep

Som nevnt var Figueira da Foz en fin liten by med varierte tilbud. Stor lang strand, som vi riktignok ikke tok nøyere i øyensyn. Men på vei hjem fra middag om kvelden hørte vi rockemusikk, og fulgte lyden frem til et stort nedlagt bilverksted i en gate. I enkle kår spilte et par mann med innlevelse og engasjement, og det var bare å gå innenfor og høre på. Trommehinnene var ikke med på å være der lenge, men det var artig å oppleve litt ekte garasjerock. En smakebit legges nedenfor.


Link:


Litt lenger syd ligger en for denne kysten sjelden lagune. Sao Marthino do Porto har et ganske grunt innløp. 1,4m på kartet skremmer nok mange større seilbåter, selv om fjære sjø sjelden går så lavt. Men det kan være dønninger, og værvarselet bør nok være bra for den dagen man skal ut igjen. Det var full fjære da vi ankom, men ganske stille vær og bra varsler. Så vi gikk inn. Ble liggende som eneste større seilbåt i denne feriepregede lagunen, og det var et flott opphold.










Det var ganske tett tåke da vi skulle ut igjen. Nå til dags har man så gode hjelpemidler at det likevel går greit. Radar, GPS og nøyaktige kart sørger for at man finner frem og unngår hindringer. Videre ble det også tåkeseilas. 50-100m sikt gjorde at vi kunne styre unna fiskebøyene som preger farvannene her. I Penishe la vi oss etter hvert også på anker. Havna har få gjesteplasser og er plaget av svell og skumping, så vi mente det var like bra å ligge utenfor. Men så ble det igjen tett tåke, og vi lå nå der alene i både tåke, mørke og svell….

Den siste tiden har det vært lite seilvind, og ned til Cascais måtte vi gå hele dagen for motor. Vi måtte til Cascais ganske snart, for der skulle en ny radiodel (antennesplitter) som var sendt ekspress fra USA hentes. Dette skulle vise seg å bli en liten prøvelse for meg som har dårlig med byråkratiske talenter og forståelse. Delen var allerede kommet, var det beskjed om fra marinaen. Men det å få tak i den ble et svare styr med toll, FedEx transportbyrå , marinapersonellet, avsender, dokumentering , telefoner og e-poster i tre dager. Delen var en garantisak, og skulle være gratis. Gebyrene ble likevel nesten så en kunne kjøpt ny del. Godt at Cascais også er en fin by og at været har vært flott. Vi blir liggende en ukes tid, det er flere saker som må skaffes før vi begynner å tenke på Madeira og Kanariøyene.








3 kommentarer:

  1. Det er gode utstyrbutikker på GC, Las Palmas også. hvis du kan vente :)

    SvarSlett
  2. Vente...ja og nei..trenger noe saker til Iridium og diverse. Overfart til Madeira og Kanari er vel ikke det vanskeligste på turen, men vi har respekt for været og vil gjerne ha muligheten for diverse oppdateringer underveis i så måte.
    Det blir vel noen saker i Las Palmas også, vil jeg tro:).

    SvarSlett
  3. Fint å følge dere på ferden, vi har vært 10 dager og seilt Marecat i Holland. Båten skal på land snart. Regner med restart i mai.

    SvarSlett