lørdag 5. juli 2014

30. juni
Etter en fin solfylt dag på Vlieland bestemte vi oss for en ny øvelse. Denne gang var pensum ankring i tidevannstrøm. Også et blankt kapittel i vår erfaring. Vi har et 30 kg Spade anker som skal være egnet for slike forhold, og det er jo greit å få det bekreftet/avkreftet. Strømmen snur båten og kjettingdraget 180 grader hver 6 time.

Det er et område utenfor havna som har brukbar dybde. Noe trangt, og det lå en båt der fra før, men vi kastet anker og kjørte det fast som vanlig. En uvanlig opplevelse var det jo med vindpila rett til siden og vannet klukkende langs skroget i opp til 2,5 knop der vi lå. Men vi sov da bra.

Men konklusjonen på leksjonen kom da ankeret skulle opp. Tidevannstrømmen hadde lagt ankerkjettingen full av sjøgrønske, og hele kjettingen måtte skrubbes på vei opp. Så vet vi det....

1. juli la vi de Frisiske øyer bak oss, og seilte ned mot første slusa inn mot Amsterdam. Det tok 4 - 5 timer på en ganske trafikkert led.

Innenfor slusa til Ijsselmeer, seilte vi ned til Hindeloopen. En veldig pittoresk liten by med masse små kanaler, til og med en bitte liten sluse for små vannveier, som en gammel havnekapteinen i uniform åpner manuelt. Vi kunne ikke kommet inn der, den var ganske så smal.



Den 2. juli seilte vi videre til Enkhuizen, som vi hadde fått anbefalt av en hollender. Et must som han sa. Også en veldig koselig liten by med kanaler. Her lå vi 2 dager på anker.


En vanlig bobåt i Enkhuizen.

1 kommentar:

  1. Fine bilder! Pussig, - vi opplevde det samme i London! Husbåter i "Little Venice". Vi tok båt til Camden Lock Market. Ellers var London en flott opplevelse. Med de to som synes det er ubehagelig mye folk i Storgata i Halden... de fikk kultursjokk! På hjemturen mistet vi flyet på grunn av en trafikkulykke på vei til flyplassen som stengte veien i 4 timer... SAS fra Heathrow hjem ett døgn forsinket. Home dear home! Ser ut som om dere har det flott! God tur videre! Mamma og pappa drar forresten til Hydalen til uken.

    SvarSlett