onsdag 29. oktober 2014


--29.okt

Stein:

Hvor ble det av dagene tro? Etter Mogan gikk vi tilbake til Anfi del Mar for å kose oss med sol og bading. Og de stadige småprosjektene…

Ankerplassen utenfor Anfi er fin i forhold til den fremherskende vindretningen. Både havner og ankerplasser på Kanariøyene er utsatt for svell. Ved Anfi hadde vi stort sett rolige netter og fine dager. Vi traff også andre seilere som var på langtur, noe som alltid er interessant. Men sånn ellers er det ikke så mye å rapportere fra den siste uka, annet enn at vi har hatt det flott på Gran Canaria slik som vi hadde håpet. Dagene har bare forsvunnet.

Strekningen mellom Gran Canaria og Tenerife ligger i en såkalt akselerasjons-sone. Vinden her akselereres ganske mye mellom øyene. Derfor kan det være bra å gå over når det varsles ganske moderat vind. Men heller ikke vindstille, selvfølgelig. Vi fant onsdag 29.oktober som passende, og lyktes bra med overfarten til Tenerife. Det var varslet ca 4 m/s og realiteten var 10-11 m/s. På slør ga det en fin og rask overfart. Så får vi se hva Tenerife byr på for oss.



En ukes syden-ferie ble det her.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar