mandag 13. oktober 2014


Fuerteventura 7.-10. oktober

Stein:

Sør for Lanzarote ligger Fuerteventura. I ferieannonsene beskrevet som stedet med lange hvite strender. Hvilket er delvis sant. Nordspissen har mye vind og masse Sahara-sand. Men ikke noen havn som egner seg for turbåter. Når man ser Kanariøyene fra seilbåt, får man et noe annet perspektiv enn i glansede kataloger. Etter nordspissen var Fuerteventura egentlig uventet gold og øde sett fra sjøen. Det er ingen store ferieanlegg før sørenden. Vårt første stopp var Puerto del Rosario, hovedstad på Fuerteventura. Heller ingen marina her, men et område delvis beskyttet av molo hvor det var fint å ankre. Puerto del Rosario er vel ingen spesielt spennende by, vi gjorde innkjøp om dagen, og neste formiddag var vi igjen under seil.


Bading er det blitt så å si hver dag. Vi ankret opp utenfor et sted som heter Gran Tarajal for dagens bad. Det virket OK å bare bli liggende natten over, hvilket ikke var noe sjakktrekk, det var en rimelig skvulpete natt. Etter en skvulpete avgang om kvelden fra stranda i jolle. Litt fremgang hadde vi i øvelsen «Ut fra stranda mot bølgene», men fremdeles ikke overbevisende. Mesteparten av klær tok vi av og la i sekken før vi la ut. Splash! Vel, denne gangen holdt det med litt tørk og bløtlegging av undertøy. Neste gang tester vi ut teorien med den 7.de bølgen.

Byen var ellers atypisk i den forstand at det lot til å være lite turister. Mest fastboende. Lang fin strand med få mennesker.

Siste havn på Fuerteventura var Morro Jable. Lita havn som visstnok ikke setter altfor stor pris på seilturister. Det var uansett fullt på de få plassene som er, men vi fikk en god natts søvn på svai utenfor. I alle fall etter at hurtigferja var ankommet og vel i havn. Den snur og bakker inn utenfor havna, og er ikke udelt begeistret for seilbåter på svai i nærheten. Vi fikk en lyskaster på xxxx watt på oss, en diger silhuett med brummelyd foran og et par hissige bakke-hornsignaler.

Summa sumarum er inntrykket fra sjøsiden av Fuerteventura at den nytes best fra et av ferieanleggene. (Som de fleste uansett ønsker). Utenom disse finnes det ikke så mye.

Og så prøver vi Gran Canaria som neste cruisingområde.









Gran Tarajal, flott øde sandstrand rett ved byen, lite turister å se. 





Karrige Fuerteventura. Stedvis kan den faktisk minne litt om et sommerlig Svalbard. Mangler bare en liten snøflekk her og der.





Innredigert havneinformasjon jan 2016:

Morro Jable:





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar