onsdag 18. juni 2014


Stein:
Hva er det med oss og båtmotorer tro....

Etter en frisk seilas mot Hundested, ruller vi inn forseilet utenfor havna og vender opp i vinden. Ser at ferja går inn i havna bak oss.

Begge motorer starter med en gang, og godt er det, for de behøves med god kraft i den friske vinden. Deretter får vi etterhvert ned storseilet og setter kurs for det trange innløpet til Hundested Havn. Det er jo en selvfølge og helt forventet at ferja kommer ut igjen akkurat i det vi skal gå inn, så vi svinger bort langs moloen.

Vi har latt oss drive sakte med vinden unna innløpet, så farten er lav. Gir på for å dreie tilbake. Så lyder det et piiiip. Slik som når en motor stopper. Er det mulig? Ja, høyre motor viser null i turtall. Startforsøk mislykket. Må bare vente til vinden dreier båten i riktig retning, slik at vi kan bruke venstre motor til å få opp styrefart.

Det går greit. Litt høy puls. Høyre motor starter igjen når vi atter prøver. Og gir skyvkraft. Men vi undres veldig på hva som skjedde.

Vi går inn i havna. Der inne oppdager Tove Irene at det ene spinnakerskjøtet sleper etter båten. Når vi får det opp, ser vi at det er fliset opp i enden, og revet av. Har nok vært inne i en propell, ja. 

Må vel begynne å se mer i bakspeilet....  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar