mandag 23. juni 2014

Stein:
Etter et besøk i båtutstyrsbutikken, ble det avgang fra Sønderborg syd i Danmark på formiddagen 22.juni. Varselet var fremdeles på frisk nordvestlig vind, og det stemte. Men det passet bra, vinden inn aktenfor tvers. Vi brukte kun kun forseil pga revproblem, men gled fint og behagelig av gårde med ca 7 knop.

Litt mere bølger ble det utover ettermiddagen, men det gikk radig ned til Kiel. Kiel er et sted for seilere, og på en søndag ettermiddag i juni braste vi selvfølgelig inn i et par regattafelt. Med litt ekstra manøvrering gikk det bra. Morsomt å seile inn fjorden til Kiel, masse båter av ymse størrelser, både for motor og seil.  Hvordan kunne vi vite at det er Kieler Woche, en av verdens største seilregatta-uker og massevis av båter i hele fjorden….?

Vi gikk inn til Stickenhorn Marina for å se etter plass der, men det var skikkelig fullt. Bare å tusle seg ut igjen. Men vi visste om et sted like ved. Vi gikk inn til British Kiel Yacht Club. Og hadde flaks, det er ofte de har fullt av egne båter, men de var ute et par dager. Havna ligger lunt og fint for vestlige vinder. Noen ankret utenfor, så det er også en mulighet.

Yachtklubben har en gammel militær tradisjon. Vakthavende var riktignok i sivil. Men en stund etter at vi hadde sjekket inn, kom han ned til båten. «Would you like to have the bar open tonight, SIR?» lød det på umiskjennelig Oxford-engelsk. Søndag kveld og noen få båter i havna…vi takket høflig og fortalte at vi hadde basert oss på egen forpleining . Litt senere fikk vi se det norske flagget vaie fra gjestebåtsmasta. Litt stil har de jo enda, britene!  

Revepunktene ble modifisert dagen etter, og så ble det en bytur på ettermiddagen. På selveste St. Hans aften.

I morgen går vi inn i Kielkanalen via slusene ved Holtenau. Den er 58 nautiske mil (107 km) lang. Så for egen komfort så planlegger vi et stopp inne i Kanalen ved Rendsburg.


British Kiel Yacht Club

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar