torsdag 12. februar 2015



Canouan 4.-5.feb 2015

Stein:


Siden vår bekjentskapskrets innenfor celebriteter er noe begrenset, fant vi det ikke så interessant å besøke øya Mustique. Den eies visstnok av en håndfull rikinger, og den gemene hop får aller nådigst gå i land og bevege seg rundt der.  Dersom det da ikke skulle være noe storfint besøk, i hvilket tilfelle det også blir bevegelsesrestriksjoner.


Nei, det fikk nok bli Canouan på oss. Den visste vi lite om, og da var det jo greit å finne ut litt mer. Bukta så fin ut da vi kom seilende inn, og det var nok av ankerplass. Bøye, hummer, fisk, is og vann ble som vanlig nå tilbudt av møtende båter ved ankomst. En stor levende hummer er vel egentlig ikke det første man vil ha inn i cockpiten når man nettopp har ankret opp. Dessuten er jo varene skikkelig dyre, så det var greit å ha det vi trengte så langt i alle fall.


Charlestown Bay


..med Tamarind Beach Hotel.

Tove Irene ville gjerne sy ferdig solskjermen, og for undertegnede er det heller ikke vanskelig å få brukt en ettermiddag på ting som skal fikses. Det var fine forhold i bukta for dette. Men det står i Doyle – guiden: «On windy days, the wind gets held up in the hills and then shoots down from the north in intense gusts». Og sånn ble det hele natten igjennom. Et minutt stille, og så noen minutter med skikkelig uling i riggen. Om att og omattatt. Så for å få gjort ferdig prosjektene tok vi en bøye lenger inn mot land neste dag. Da var vindforholdene blitt annerledes, og det ble veeeeldig lunt i båten uten en bra luftevind. Men løsningen på det ligger jo rett under oss, deilig sjø å bade i.

Canouan med Charlestown er et lite sted, men mye av bebyggelsen er relativt ny og velholdt. Ellers så skjer det vel ikke veldig mye om kvelden, utenom strandhotellet Tamarind er det relativt sparsomt med OK spisesteder. Barer er forøvrig aldri mangelvare på i Karibien, selv om de ofte er veldig så små og «lokale». Jeg synes det er litt underlig, det har egentlig vært slik siden vi kom til Spania at det virker som om lokalbefolkningen bare drikker, ikke spiser.


Vi sjekket e-post på The Meg bar.




Fiskemarked.




Dette er "lambi", store snegler hentet ut fra sine konkylier. De ligger og vrir seg i varmen. En delikatesse...



Charlestown, et av de mer ryddige småstedene vi har vært på hittil.



Det ble 2 netter i Charlestown Bay. Rett sønnenfor ligger Tobago Keys, som vi gledet oss spesielt til å sjekke. 










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar