Canouan 4.-5.feb 2015
Stein:
Siden vår bekjentskapskrets innenfor celebriteter er noe begrenset, fant vi det ikke så interessant å besøke øya Mustique. Den eies visstnok av en håndfull rikinger, og den gemene hop får aller nådigst gå i land og bevege seg rundt der. Dersom det da ikke skulle være noe storfint besøk, i hvilket tilfelle det også blir bevegelsesrestriksjoner.
Nei, det fikk nok bli Canouan på oss. Den visste vi lite om,
og da var det jo greit å finne ut litt mer. Bukta så fin ut da vi kom seilende
inn, og det var nok av ankerplass. Bøye, hummer, fisk, is og vann ble som
vanlig nå tilbudt av møtende båter ved ankomst. En stor levende hummer er vel egentlig
ikke det første man vil ha inn i cockpiten når man nettopp har ankret opp. Dessuten
er jo varene skikkelig dyre, så det var greit å ha det vi trengte så langt i
alle fall.
Charlestown Bay
..med Tamarind Beach Hotel.
Tove Irene ville gjerne sy ferdig solskjermen, og for
undertegnede er det heller ikke vanskelig å få brukt en ettermiddag på ting som
skal fikses. Det var fine forhold i bukta for dette. Men det står i Doyle –
guiden: «On windy days, the wind gets held up in the hills and then shoots down
from the north in intense gusts». Og sånn ble det hele natten igjennom. Et
minutt stille, og så noen minutter med skikkelig uling i riggen. Om att og
omattatt. Så for å få gjort ferdig prosjektene tok vi en bøye lenger inn mot
land neste dag. Da var vindforholdene blitt annerledes, og det ble veeeeldig
lunt i båten uten en bra luftevind. Men løsningen på det ligger jo rett under oss,
deilig sjø å bade i.
Canouan med Charlestown er et lite sted, men mye av
bebyggelsen er relativt ny og velholdt. Ellers så skjer det vel ikke veldig mye
om kvelden, utenom strandhotellet Tamarind er det relativt sparsomt med OK spisesteder.
Barer er forøvrig aldri mangelvare på i Karibien, selv om de ofte er veldig så
små og «lokale». Jeg synes det er litt underlig, det har egentlig vært slik
siden vi kom til Spania at det virker som om lokalbefolkningen bare drikker,
ikke spiser.
Vi sjekket e-post på The Meg bar.
Fiskemarked.
Dette er "lambi", store snegler hentet ut fra sine konkylier. De ligger og vrir seg i varmen. En delikatesse...
Charlestown, et av de mer ryddige småstedene vi har vært på hittil.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar