søndag 22. mars 2015




Dominica

15. -  20. mar 2015

Stein:

Øyene nordover ligger også ganske tett, og til Roseau, hovedstaden i Dominica, var det ca 45 nautiske mil. Og igjen svært variable seilforhold, fra gennakerføre til nullvind til kulingbyger. Vi rakk akkurat innsjekking før stengetid.  Roseau er en noe nedslitt by, og de cruiseskipene som legger til her med dollarturister er nok ganske velkomne. Dominica er egen nasjon med ca 70 000 innbyggere, hvilket ikke er mer en ca to ganger Ullensaker kommunes befolkning.



"Guesthouse" hvor vi fikk vasket klær. Nedslitt og halvferdig på en gang. Litt typisk Roseau synes jeg.





Så vi fortsatte etter et par dager opp til Prince Rupert Bay ved Portsmouth. Her virket det koseligere, og de mange båtene på anker viser at det er flere av samme oppfatning.



Dominica er en frodig øy, med høye fjell og bra med regn.


Og skjenkebevilgningene henger løst.



"Do not litter". Portsmouth trenger å vise seg fra en god side for turistene, og det ser ut til at det faktisk gjøres en innsats .






På besøk i en norskeid Leopard 4600, "Alexis". Cockpitplass og båten ellers er voldsom stor. Eierne, ekteparet Jonassen fra Grimstad, på nederste bilde.



Indian River skal de fleste se. En fin tur opp en liten jungelelv.


Guiden kaller seg Buddha. Kariberne liker raske påhengsmotorer, men her er det bare lov å ro.



Kulisse som visstnok ble brukt under innspillingen av "Pirates of the Caribbean".




Denne krabaten stolte på at ikke noe ville skje dersom den bare satt helt stille. Riktig. Ellers var det litt påfallende stille i jungelen. Aper finnes for eksempel ikke, de spiser for mye bananer og frukt, og ville gått dominikanerne for mye i næringen.


Bra dimensjoner på disse røttene.


Blomster.




Oppdatering nov 2015:

Havnetips

Roseau



Portsmouth





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar