onsdag 6. juli 2016



Horta – Falmouth 16.juni – 25.juni.

Stein:

Det ble å lirke seg ut av Azorene med litt motor og litt spinnaker. Prøvde å komme oss ut i et vindfelt litt lenger nord. Det ble ganske lite vind på mesteparten av turen, og veldig mye vind bakfra. Da går det jo ikke så fort. Erfaringen med spinnaker på Atlanteren er egentlig ganske dårlig, men de tre forskjellige vi har om bord ble alle brukt. På den annen side hadde vi aldri motvind. Turen tok noe under 9 døgn, og det var faktisk omtrent som beregnet.




Hele distansen fra Florida er på nesten 4000 nautiske mil, og vi måtte regne med en måned i sjøen. Det stemte også bra. Denne siste etappen var begunstiget med lite nattemørke. Sommersolverv og mye månelys gjorde nettene korte, og turen mindre mentalt slitsom.
Og det var selvfølgelig med stor tilfredshet vi ankom Falmouth tidlig en lørdag morgen. Det ble straks feiret med en gedigen English Breakfast. Positiv overraskelse fikk vi også fordi vi ikke trengte å sjekke inn i UK. Innsjekken i Horta var god nok også her.


En liten tentakkel fra Bermuda-triangelet hang også igjen. Ved første forsøk på å lage kaffe etter avgang fra Faial, var kanna i kaffepressa sprukket. Den var helt fin og i daglig bruk i Horta… Alternative løsninger ble så omstendelige at Te og Sjokoladedrikk ble brukt under overfarten. Overlevbart.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar